Carol Rama (vlg Bourgeois)

Carol Rama, “Appassionata [Passionate],” 1940, watercolor and pencil on paper [COURTESY FONDAZIONE TORINO MUSEI. PHOTO: STUDIO GONELLA]
Dit is van een artikel in de HUFFPOST Today’s Feminist Horror Owes A Lot To This Overlooked 20th-Century Artist en gaat over Carol Rama, kunstenaar. Haar werk doet mij toch behoorlijk aan dat van Louise Bourgeois doet denken en helaas haar mate van beroemdheid ook. Al kon Bourgeois nog een aantal jaar van toenemende bekendheid genieten. Ter introductie schrijft de HUFFPOST over Carol Rama:

When Carol Rama was 12 years old, her father committed suicide. Three years later, her mother was committed to a psychiatric clinic. Without any formal training, Rama turned to art as a form of therapy. She continued to make work, with limited recognition, until her death in 2015 at 97 years old.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s