Platoons dubbel verwijderd zijn van Idee

De eeuwige en onveranderlijke Ideeën zijn de waarlijk en bevinden zich in de Ideeënwereld. Naar deze Ideeën zijn de altijd maar weer veranderende, en dus onvolmaakte, voorwerpen om ons heen gevormd. Een bed bijvoorbeeld is gevormd naar de ene volmaakte oer-Idee Bed uit de Ideeënwereld. Het gewone voorwerp bed is daarvan slechts een kopie, dus beduidend minder van kwaliteit. Welnu, een schilderij van een bed is nog slechter, omdat dit een kopie van een kopie is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s