Twofoldness

De term twofoldness, tweevoudigheid, komt van Richard Wollheim, Brits filosoof. Tweevoudigheid hangt samen met ons vermogen tot seeing-in, zien-in. Het is het vermogen om figuren en vormen te zien in bijvoorbeeld vlekken op een muur of in de wolken in de lucht. Wollheim noemt dit tweevoudigheid omdat er twee dingen tegelijkertijd gebeuren: er is visueel bewustzijn van het oppervlak waarnaar je kijkt (muur, lucht) en je neemt iets waar dat zich daarvan onderscheidt (vlekken, wolk).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s