Aflevering 4 Waarom doet zij dit?!?

Na een tijdje wist ik me los te rukken van de foto (zie vorige afleveringen). Ik moest immers ook gewoon door met mijn leven. Wel had ik de foto en het artikel erbij opgeslagen op mijn computer. Waarom? Ik kon toch ook de boel van me afschudden en het hele zaakje vergeten?

Aan de ene kant had ik dat graag gedaan. Aaah, heerlijk, niets van aantrekken, even een stapeltje hout hakken, wat gevallen blad bijeen vegen, genieten van een smakelijk lunch in het najaarszonnetje, met een pittig kopje koffie versierd met eigenhandig opgeklopte melk toe, en dan weer verder met mijn redactiewerk. Niets aan de hand, een voortkabbelend leven, óók heel fijn.

Aan de andere kant … ja, halloo! Ik ben niet voor niets filosoof. Ik ben dol op spitten, analyseren, vragen stellen, uitpluizen, zoeken, ergens achter komen en verder kijken. Voortkabbelen doe ik wel als ik honderd jaar ben! Misschien.

Dus natuurlijk liet die foto mij niet los en kwamen er alleen maar meer vragen bij. Filosofische vragen.

De komende tijd zal ik in de vorm van een feuilleton de lezer meenemen in mijn zoektocht. De zoektocht naar wat? Iets met kunst, performance, Abramović, feminisme, esthetica, filosofie. Dat wordt in de loop van de tijd duidelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s