Aflevering 6 Zo, dat is gelukt!

Wat is gelukt?

Geraakt worden!

Hoezo dat dan?

Nou, die foto van Abramović’ performance op het bed met kaarsen voldoet aan wat ik zelf zo graag ervaar bij kunst: geraakt worden.

Er is alleen 1 dingetje. Ik dacht bij geraakt worden altijd aan iets moois, aan gegrepen worden door zoiets als ‘schoonheid’. En nu gebeurde het tegendeel, ik was geschokt, verbijsterd en vervuld van afschuw.

Het klinkt misschien wat suf, of noem het (vrij hardnekkige) naïviteit, maar bij geraakt worden denk ik aan een zachtjes ingehouden voor mezelf ‘mooi!’ fluisteren, of dit juist (of ik wil of niet) hard uitroepen.

Zo werd ik op een dag als door de bliksem getroffen door een aantal schilderijen van Alexej von Jawlensky.

De komende tijd zal ik in de vorm van een feuilleton de lezer meenemen in mijn zoektocht. De zoektocht naar wat? Iets met kunst, performance, Abramović, feminisme, esthetica, filosofie. Dat wordt in de loop van de tijd duidelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s